Borgehage sist i fiberkedjan…

Hej alla Borgehagebor!

Jag kan meddela att projektet nu är igång, det har börjat grävas i Räpplinge. Det är inte mycket grävning som behövs i Borgehage. Det finns mycket gamla rör som Scanova äger. Det är nästan bara grävning på tomter som krävs.

Samtliga ambassadörer har haft stormöte med El-tel som planerar för projektet. Det verkar som att projektet är väldigt nära att starta. Det behövs tillstånd från länsstyrelsen och andra aktörer såsom Scanova och Eon. Nu kommer vi snart att skicka ut markavtal till berörda markägare/vägföreningar. I Borgehage är det ingen som drabbas. Tomtgrävning behöver ej separata avtal.

Projektet utgår från Räpplinge. Borgehage blir bland de sista som kommer att få fiber, vilket tyvärr är en helvändning från ursprungsplanen. Orsaken är att det blir svårt att dra fiber från Borgholm till Borgehage då rören är gamla. Det blir också dyrt att gräva vid vilohemmet då samtliga murar skulle behöva återställas.

När samtliga markavtal är inne så tror jag att projektet officiellt blir godkänt.

Tveka inte att höra av er om ni har fler frågor.

Vänliga hälsningar

Tomor Gashi, fiberambassadör för Borgehage

 

Det här inlägget postades i Borgehage byalag, Fibernätet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar