Det stora Byakalaset 21–22 juli 2018

Vi har bildat en liten festkommitté efter byalagets årsmöte. Den består av Kicki Lundberg, Dick Engstrand, Bibbi Portnoff och Krister Ljunge.

På årsstämman framkom ett starkt stöd för en festhelg. Ett ”slutet sällskap” för Borgehagebor med närmaste. Allt försiggår i byn och vi har en idé om att starta kl 11 den 21 juli och avsluta till lunch den 22 juli.

Förslagen på årsmötet rörde främst olika festarrangemang såsom lönnkrog (Ingrids info), grillfest och liknande. Men det poängterades också ett starkt önskemål om att få veta mer om Borgehages historia, vår unika natur och vardagslivet förr i byn. Ett sätt är att dokumentera bland annat de intervjuer som gjorts med Maj-Britt Andersson och Iris Andersson, född Krusell.

Preliminärt har vi en idé om att i samband med starten göra någon gemensam rundvandring/tipspromenad med syftet att lära mer om Borgehage och dess historia. Och denna kan avslutas i någon lokal med foton, tavlor o liknande. Vi behöver alltså finna en sådan lokal för att ”hänga” foton, tavlor och annat.

Konkret har festgruppen pratat om en gemensam fest på sen eftermiddag/kväll den 21:e. Vår strävan är att detta ska försiggå någonstans uppe i byn och att säkra festen för regn. Alltså kommer partytält att behövas.

En annan idé som finns är, att vi på söndag förmiddag kan ha gemensamt fika och att det kan kombineras med korta ”föreläsningar”/berättelser.

Som ni förstår är ju allt beroende av att många engagerar sig. Vi kommer att behöva hjälp från många människor. Fundera över vad du själv kan bidra med!

Det kommer säkerligen att behöva bildas fler grupper som kan sköta olika saker och vi ska försöka samordna detta, så att vi alla kan känna lust och glädje inför Det Stora Bykalaset 21 – 22 juli 2018.

Festkommittén förbereder sig redan för att komma i stämning ingör 200-årsjubileet: Dick Engstrand, Kicki Lundberg, Bibbi Portnoff och Krister Ljunge.

Kontaktpersoner:
Krister.Ljunge@telia.com, tel 070-6507737
Kristina Lundberg: borgehage@telia.com

Det här inlägget postades i Bilder, Borgehage 200 år 2018, Borgehage byalag, Kvarnen, Lona-projektet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar