Påskpromenad och kvarnrenovering

Påskpromenad

Trevligt påskpyntat i Borgehage av Katarina och Gunnar som bor tvärsöver vägen!

 

Påsken närmar sig och med den suget att ta sig till Blåkulla!

Passa då på att göra ett stopp i Borgehage där Byalaget på påskdagen kl 11 bjuder in till en Slotts-alvarspromenad under ledning av Christina Erlandsson. På grund av Corona är antalet deltagare begränsat till max 8 personer, men om intresse är stort kan vi upprepa den. Därför krävs föranmälan till Ingrid Klefbäck på
ingrid.klefback@gmail.com

Vi samlas vid övre brevlådorna för att först gå till den gamla tidiga medeltida inhägnaden och titta vad som har hänt sedan Christina röjt där. Länge dolda lämningar har kommit i dagen.

Därefter går vi vidare till dopstenen för att sedan styra mot Helvetesbacken vid Borgholms slott. På vägen dit får vi höra om de sista utgrävningarna som Riksantikvarieämbetet gjort där.

 Ta med en kaffekorg!

Kvarnrenoveringen

Jag vill passa på att tacka alla er som skänkt pengar till kvarnen. Vi har i dagsläget fått in ca 20 000 kronor. Tillsammans med pengar från vår kassa och ansökta medel som kommit in via Räpplinge Hembygdsförening kommer vi att påbörja renoveringen under våren/sommaren. Sannolikt börjar vi med vingarna. Då kommer vi att behöva göra en del ideella insatser men det återkommer jag till.

GLAD PÅSK!

Byalagets ordförande Anette Wickholm

This entry was posted in Bilder, Borgehage byalag, Kvarnen. Bookmark the permalink.

Kommentera