Lyckad jubileumsfest!

Nära 200 personer samlades i partytälten för lördagskvällens (21 juli 2018) jubileumsfest på åkern vid Övre Gärdesvägen. Som allt annat var arrangemanget otroligt välplanerat och de frivilliga många. Till skillnad mot i byns forna tider lyckades kvällen bli både glad och festlig utan ett enda fylleri eller slagsmål!

Nej, stämningen var hög och samvaron trivsam med god mat, allsång, musikunderhållning och danslockande spel av en glad trio. Och tillfälle för samtal grannar emellan som tidigare bara skymtats vid brevlådorna eller på badbryggan.

Till allas förvåning kom dessutom byns urinvånare Petter och Ulrika Eleonora Lundberg på besök. Vem hade trott att de skulle återuppstå efter 200 år!

Festmåltiden dukas upp av Päivi Sahlén Grönberg medan Bibbi Portnoff Engstrand, Kicki och Roger Lundberg checkar av att allt kommit på plats.

Händer det något spännande här, undrar lilla Stina Henriksson när festgeneralen Krister Ljunge hälsar välkommen

Ett minst sagt fullsatt tält – eller rättare sagt flera – hyste festdeltagarna.

Allsångsledaren Margareta Wiberg Roland försöker få med lilla Stina i sången. Men hon är mer intresserad av vad farmor Gunnel Henriksson med gitarren håller på med där borta hos Maj-Britt och Ronny Andersson.

Men vilka kommer här? Jo, Petter och Ulrika Eleonora Lundberg i Ronny Anderssons och Susanna Stenborgs gestalter. De hade ett och annat att säga om både sin egen tid för 200 år sen och vår nutida. (Manus till ”Spöken från 1818”: Krister Ljunge – översättning till öländska av skådespelarna.)

 

Vacker skönsång bjöds av denna tjejtrio, fr v Mette Påhlsson, Nellie Eriksson Krusell och Clara Jonsson.

Originalorkestern bestående av Janne Carnestedt, Gunnar Thim och Björn Wehlén var ett glatt gäng som vi gärna hör mer av!

Trots att trion påstått att de inte spelar dansmusik lockade de sprittande tonerna många till dans. Det fick spelmännen att fundera över en ny karriär framöver!

Solen sänkte sig sakta bakom Ronny Andetssons silo och fastlandet bakom Kalmar sund.

Innan kvällen var slut hade månen stigit på himlen i söder. Några koftor behövdes aldrig dras över finkläderna denna makalösa kväll.

Det här inlägget postades i Bilder, Borgehage 200 år 2018, Borgehage byalag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar