Ny bok om Amerikaölänningarna

Ulf Beijbom har kommit ut med ytterligare en bok om ölänningarna som for till Amerika i större andel än från något att landskap i Sverige. Men som också återvände i stort antal. Var tredje som åkte återkom till hembygden. I boken nämns förstås Borgehage. Inte minst är omslagsbilden och baksidesbilden, skapad av hans fru Solveig Kristiansson, från byn, liksom bilden av drottning Victoria på promenad.

Boken finns att köpa bl a i Borgholms bokhandel. Omslaget är broderat av Solveig Kristiansson och visar Kalle Mandas hus på Borgehagevägen. Baksidesbilden illustrerar August Krusell som kommer med en kappsäck full med pengar som han bl a köpte kvarnen för som fortfarande tronar på kvarnbacken.

Drottning Victoria tog ofta promenader i Borgehage. Här ses hon vid korsningen Borgehagevägen-Nedre Bygatan med Krusells kvarn i bakgrunden.

 

Det här inlägget postades i Bilder, Borgehages historia, Kvarnen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar